• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

XVI. Noszvaji Pincenapok

Avagy XVI. Noszvaji Pincenapok és Kemencében Készített Ételek Napja 2014. Szeptember 12-13.

Szeptember 12-én 18.00 órától a Magyar Gyulával és zenekarával a De la Motte- kastély elől indulunk a Pintér Zoltán Emlék-Bortúrára a Szomolyai és a Jókai utcai pincesorokra. (Indulócsomag=1 pohár+ 10 zseton: 1500 Ft) Itt 17.00-20.oo-ig a szombati kóstoló jegyek is megvásárolhatók a kastély előtt.

Szeptember 13-án, szombaton a De la Motte- kastély előkertje, környező utcák és az óvoda lesznek a szórakozás helyszínei.

Az információ és a központi jegyárusítás: De la Motte-kastély udvarán.

Egész nap noszvaji gasztroudvar a kastély udvarán, kézműves- és kirakodó vásár a kastély előtti utcában.

13.00-tól néptáncos felvonulás indul a kastély elől.

16.00-tól ZENÉS piknik a kastélyudvaron.

Az óvoda udvarán a család kisebb, nagyobb gyermekeivel egész nap talál szórakozást:

-10.00-16.00 óráig az óvoda udvarán családi játszóház, kézműves foglalkozás,

-11.30-tól Családi táncház a Tekergő zenekarral

-15.00 -tól a Galagonya Bábszínház „Jancsi és Juliska” című előadása

11.00-16.00 zajlik a KEMENCÉBEN KÉSZÜLT ÉTELEK VERSENYE a falu portáin

A versenybe kemencében készült tájjellegű, palóc, észak-magyarországi ételekkel lehet nevezni.A zsűrin kívül a közönség is leadhatja a szavazatát a kedvenc ételére. A szavazatokat a kastély előkertjében, az információnál adhatják le. Eredményhirdetés a kastélynál lévő nagy színpadon 17.30 órától.

A verseny zsűrije:

szakmai elnök: Kalla Kálmán, a mai magyar konyhaművészet egyik legkiemelkedőbb alakja Európa- és Aranysapka- díjas séf.

Rákay Philip, a Magyar Televízió vezérigazgató-helyettese, médiaszereplő, televíziós műsorvezető;

Kiss Istvánné, a De la Motte Kastélyszálló egykori igazgatója;

Dr. Nagy Károlyné, aljegyző.

Szombaton 10.00 órától kezdődik a kóstolójegyek árusítása a De la Motte- kastély előkertjében az információs sátorban! Az ételek kóstolása kóstoló jegy megvásárlásával lehetséges. A KÓSTOLÓ JEGYEK ÁRAI: leves: 600 Ft, főétel: 1100 Ft, desszert: 300 Ft. A versenyben részt vevő ételek KÓSTOLÓ ADAGJAI: 2,5 dl leves, 10 dkg hús (nyersen számítva) a hozzá való körettel, 5 dkg desszert. Előfordul ettől eltérő ár is (az étel jellegzetessége miatt), általában egész adagokat értékesítenek. A kemencés porták jegyeit ételfajtánként is értékesítjük, így van lehetőség a legjobban tetsző ételek kiválogatására. A versenyen kívül főző porták jegyeit is itt értékesítjük. Jegyek foglalhatók előzetesen minden portán, hívja fel a portát a honlapon megadott telefonszámon!

17.30-ra várunk minden vendéget és vendéglátót az EREDMÉNYHIRDETÉSre és TOMBOLASORSOLÁSra a kastély előkertjébe a nagy színpadhoz. Kisorsoljuk a fődíjat, amely egy családi hétvége a noszvaji OXIGÉN HOTEL ****superior &ZEN Spa-ban.  (Minden KÓSTOLÓJEGYET vásárló vendégünk kap egy tombolát, de a nyertesnek jelen kell lennie a sorsoláson, csak úgy érvényes a nyereménye!)

20.00-tól sztárvendégünk, az OCHO MACHO zenekar ad ÉLŐ KONCERTET a De la Motte- kastély előkertjében

21.30- tól kezdődik az UTCABÁL a kastély előtt, a talpalávalót a KÖDÖS BAND szolgáltatja.

Egész nap látogatható idegenvezetővel a De la Motte-kastély, meghirdetett időpontokban kulturális idegenvezetéssel a POCEM, rendes látogatási időben a Magtár- Üvegtár.

Egész hétvégén jól szórakozhat Noszvajon családostul.

Szeretettel várunk Mindenkit!

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Szavazások

Milyen gyakran jár pincefalvakban?
 


Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés