• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Borok enciklopédiája

Miként a bor az ízlelőszerveknek, úgy ez a kézikönyv a szemnek jelent ünnepet, hiszen több mint nyolcszáz fotó felhasználásával mélyíti el tudásunkat a borról és a borkészítésről.

A szerző Christian Callec, a Holland Bormúzeum kurátora összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, melyek birtokában a borfogyasztás igazi szertartássá válhat. Megismerkedhetünk a borászat történetével az antikvitás korától napjainkig; bepillanthatunk a borkészítés folyamatába; megtudhatjuk, miként ízleli az istenek italát a szakavatott borkóstoló; számos hasznos tanácsot kapunk a borok vásárlásáról és tárolásáról; és természetesen a borok és ételek párosításának fortélyai sem maradhatnak el.

Az általános tudnivalókon túl a kötet bemutatja a világ legfontosabb borvidékeinek termékeit, a fajták jellegzetességeitől egészen a hozzájuk illő ételekig.

Kiadás éve: 2010
Alexandra Kiadó

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Szavazások

Milyen gyakran jár pincefalvakban?
 


Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés